Beerschot zal in de laatste drie speeldagen van de reguliere competitie nog alles uit de kast moeten halen om een ticket voor Play-Off II te halen, want ze staan op de zevende plaats en voelen de hete adem van Zulte Waregem, AA Gent, KV Mechelen, Standard en Charleroi in de nek. De Ratten kunnen sowieso wel terugblikken op een uitstekend seizoen, waarin ze vooral voor Nieuwjaar de verwachtingen ruimschoots overtroffen.

In de eerste seizoenshelft draaide Beerschot onder Hernan Losada met spektakelvoetbal lange tijd mee in de top van het klassement en was het vrijwel elke week een doelpuntenkermis als Beerschot speelde. Vooral het offensieve kwartet met Holzhauser, Coulibaly, Suzuki en Tissoudali maakte indruk, maar die laatste verkaste in januari al naar AA Gent. In de zomer vertrekt mogelijk nog een andere smaakmaker.

De Daily Mail schrijft immers dat het moeilijk zal worden voor Sheffield United – en dus ook Beerschot – om Ismaila Coulibaly aan boord te houden. De 20-jarige middenvelder scoorde dit seizoen al vijf keer en volgens het medium hebben verschillende Europese clubs al naar hem geïnformeerd. Aangezien Sheffield op het punt staat om uit de te degraderen, zou het weleens moeilijk kunnen worden om aan die interesse te weerstaan. Beerschot huurt Coulibaly in principe nog tot 2023, maar de zusterclub beschikt over een optie om de Malinees in de zomer al terug te roepen.

UPDATE 01/04

Ook Yorkshire Live bevestigt nu de grote interesse voor Coulibaly. Het stelt dat Sheffield United in januari al een bod van bijna 12 miljoen euro weigerde van AC Milan en dat ook al polste, en dat komende zomer wellicht nog meer clubs zich zullen melden. Maar er is ook goed nieuws voor Beerschot, want de Engelsen zouden niet van plan zijn om de 20-jarige nu al te laten vertrekken.

De club zou van plan zijn om een beslissing over de toekomst van Coulibaly nog minstens een jaar uit te stellen, wat betekent dat Beerschot ook volgend seizoen een beroep op hem zal kunnen doen. Mocht Sheffield United daarna terugkeren in de Premier League – de Blades staan op het punt te degraderen – dan wordt Coulibaly mogelijk wel teruggeroepen in de zomer van 2022, een jaar vroeger dan voorzien in zijn huurovereenkomst.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments