heeft het niet onder de markt met zijn Turkse ploeg Basaksehir. Vorig seizoen werd de ploeg nog kampioen in , nu wordt gevochten tegen degradatie.

Vorig seizoen werd Basaksehir voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van Turkije. Acht maand later vecht de ploeg tegen degradatie. Het staat 1 punt boven de degradatieplekken, maar drie van de vier ploegen achter hen hebben een wedstrijd minder gespeeld. "Het draait echt al een heel seizoen heel slecht bij de kampioen. Ze begonnen met drie nederlagen en verloren in totaal al 14 keer", zegt Yordi Yamali, kenner van het Turkse voetbal, aan Sporza.Na een 1-5-nederlaag thuis tegen promovendus Hatayspor greep het bestuur in. “Toen moest de trainer die hen kampioen had gemaakt, plaatsmaken voor Aykut Kocaman, een grote naam in Turkije. Ook hij krijgt de trein niet op de rails voorlopig. Basaksehir speelt defensief betonvoetbal."Wat het probleem juist is, lijkt moeilijk te zeggen. "Er zijn wel wat spelers met grote namen vertrokken. Elia, Robinho, Clichy, Skrtel en Inler. Maar Elia, Robinho en Inler speelden ook in het kampioenenjaar een bijrol. Sterkhouders als doelman Babacan, Demba Ba en Topal zijn wel gebleven en er zijn nieuwe spelers als Chadli gearriveerd. Ook de filosofie van de club is dezelfde gebleven: spelers halen die op een zijspoor zitten bij clubs in Europa of een Turkse topclub. Basaksehir heeft ook wel wat coronagevallen gehad, maar niet meer of minder dan andere clubs. En bij mij weten is er ook financieel niets veranderd."Het verhaal lijkt helemaal geschreven. “Volgens mij is de club gewoon uitgeperst. Basaksehir is vijf of zes seizoenen bezig geweest met het behalen van de titel. Nu die ambitie gerealiseerd is, is het op. Zoals je het soms ziet bij projecten van José Mourinho."


VIAVoetbalkrant.com
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments