Fortuna Sittard versterkte zich in januari met enkele Belgen. Bij Beerschot plukten ze Dario Van den Buijs weg en ook Thibaud Verlinden waagde zijn kans bij de club, maar zij konden nog geen basisplaats afdwingen. Wie daar wel meteen in slaagde, was Mickaël Tirpan. De ex-speler van onder meer Lokeren kwam op huurbasis over van Kasimpasa.

In deed de verdediger het uitstekend, maar Tirpan wou opnieuw dichter bij huis voetballen om privéredenen. Bij zijn vrouw werd een agressieve vorm van MS vastgesteld en dus wou de 27-jarige meer tijd met zijn gezin kunnen spenderen. In juni moet hij echter in principe weer naar Kasimpasa, maar Tirpan hoopt in Sittard te kunnen blijven.

“Ik heb hier al een paar keer uitgesproken dat ik heel graag wil blijven, maar ik heb niet alles in handen natuurlijk”, zegt hij daarover in Het Laatste Nieuws. “Fortuna en ik mogen dan wel tevreden zijn over de samenwerking, uiteindelijk moet het nog tot een akkoord komen op clubniveau. Of Kasimpasa zal meewerken aan een transfer? Afgelopen zomer wilden ze me nog niet laten vertrekken, maar deze winter wilde ik absoluut terugkeren om dichter bij mijn gezin te zijn. Uiteindelijk werkte de club wel mee nu en hopelijk doet ze dat komende zomer ook.”


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments