April heeft zich op gang getrokken en dat betekent ‘money time’ in de Europese competities! Niet alleen in de vaderlandse Jupiler Pro League dient zich een razendspannend slot aan, ook buiten onze landsgrenzen nadert de ontknoping. VoetbalPrimeur.be zet de belangrijkste tussenstanden op een rijtje. In deze slotaflevering: de stand van zaken buiten de ‘Big Five’ competities.

Beginnen doen we bij onze noorderburen. Een spannende titelstrijd wordt er niet meer verwacht, staat met 66 punten afgetekend aan de leiding. Eerste achtervolgers AZ en PSV volgen beide met 55 gesprokkelde punten. Die twee laatst genoemden lijken samen met Vitesse en te gaan uitmaken wie de laatste Europese tickets pakt. Onderin lijkt het kalf verdronken voor ADO Den Haag en FC Emmen.
PortugalIn Portugal doet Sporting CP het dan weer verrassend goed. De ex-club van onder andere Bruno Fernandes heeft al sinds 2002 geen titel meer gewonnen maar staat er dit seizoen uitstekend voor. Eerste achtervolger Porto volgt al op tien punten, nummer drie Benfica volgt op dertien punten.
Vertonghen en Benfica hadden ongetwijfeld meer van dit seizoen verwacht, de titel zal (behoudens een mirakel) echter voor een andere jaargang zijn. Onze landgenoot hoeft echter niet op zijn lauweren te rusten, in Portugal gaat de top-2 namelijk rechtsreeks naar de CL-groepsfase. Benfica zal de strijd moeten aangaan met Porto voor plek twee. Ook Braga is nog niet afgeschreven voor dat laatste ticket.

In Denemarken lijk Dion Cools dan weer dicht bij een titel te staan. Momenteel wordt er in een play-off formule om het kampioenschap gespeeld. Midtjylland, De club van Cools en Alexander Scholz, staat momenteel tweede op twee puntjes van leider Brondby. Het Kopenhagen van Jess Thorup lijkt uitgeteld voor de titel.

Rest van Europa
Verder zijn er nog een heleboel andere competities die hun ontknoping naderen. In gaat de strijd tussen leider , nummer twee en derde in de stand Fenerbahce. In Rusland staat Zenit er dan weer het beste voor, de ex-club van onder meer Axel Witsel telt vier punten voorsprong op Spartak Moscou.
In Oostenrijk lijkt RB Salzburg opnieuw de titel te gaan winnen. Rapid Wien en LASK lijken niet sterk genoeg om daar iets aan te veranderen. In Schotland is de kampioen zelfs al bekend. Steven Gerrard en zijn Rangers kroonden zich enkele weken met een immense voorsprong op Celtic tot landskampioen. In Oekraïne lijkt Dynamo Kiev dan weer de te kloppen ploeg. De killer van telt zeven punten voorsprong op Shakhtar Donetsk.


VIAVoetbalprimeur.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments