Joseph Akpala heeft in ons land een grote staat van dienst, met passages bij Charleroi, en tweemaal KV Oostende. De Nigeriaanse spits was in de Jupiler Pro League goed voor 90 goals in 286 wedstrijden, maar dit seizoen bleef de inmiddels 34-jarige zonder club. Zijn contract bij KVO werd immers niet meer verlengd.

Maar na negen maanden zonder club lijkt er eindelijk een nieuwe uitdaging te wachten voor Akpala. Hij kan immers aan de slag in Roemenië, want Digi Sport schrijft dat hij aan het onderhandelen is met Dinamo Boekarest. Dat staat in de Roemeense eerste klasse momenteel amper veertiende op zestien teams en heeft dus nog versterking nodig.

Als speler en club een akkoord vinden, gaat Akpala in het zesde land van zijn carrière aan de slag. Naast Nigeria en België was hij ook actief in bij Werder Bremen, in bij Karabükspor en in Saudi-Arabië bij Al Faisaly.

UPDATE 07/04

De onderhandelingen zijn blijkbaar vlot verlopen, want een dag later is de transfer zelfs al helemaal rond. Akpala tekende een contract tot het einde van het seizoen bij Dinamo Boekarest, dat hij de komende maanden in de Roemeense eerste klasse moet zien te helpen houden.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments