Roberto Martinez hoopt vurig op een aantal extra plekjes in zijn EK-selectie, maar momenteel ziet het er nog steeds naar uit dat komende zomer slechts 23 gelukkigen de Belgische kleuren mogen verdedigen. De bondscoach heeft dan ook flink wat knopen door te hakken, onder meer op de flanken.

Daar vormen Thomas Meunier en Timothy Castagne alleszins zekerheden op rechts, terwijl aan de overkant Thorgan Hazard en Yannick Carrasco uit de voeten kunnen. De kans bestaat evenwel dat Martinez graag nog een échte fullback aan zijn kern toevoegt, wat er dan voor zou zorgen dat pakweg Alexis Saelemaekers en Thomas Foket in aanmerking komen. Al mogen we natuurlijk ook niet vergeten. De 31-jarige winger stond in het voorbije drieluik alvast verrassend aan de aftrap tegen Tsjechië, maar maakte daarbij een belabberde indruk.

Desalniettemin blijft Martinez graag loyaal aan zijn trouwe pionnen, waartoe de 62-voudige Rode Duivel ongetwijfeld behoort. Bovendien ontbeerde het Chadli aan ritme, want de voorbije drie maanden kwam hij bij zijn Turkse werkgever Basaksehir niet in actie omwille van een hamstringblessure. Die lijkt nu echter volledig achter de rug. Donderdag vierde hij tegen het Gaziantep van Kevin Mirallas immers een kwartier voor tijd zijn wederoptreden. Indien hij nu fit blijft, volgt in aanloop naar het EK dus misschien nog een nieuwe kans om Martinez te overtuigen.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments